SARJAKUVA NUORUUDESSANI

Sarjakuvataiteilija Timo Kähkösen ura alkoi hänen ollessaan 18-vuotias. Sitä edeltävistä vaiheistaan hän kertoo seuraavasti: 

"Sarjakuvalla on kaikista taidemuodoista erityissija sydämessäni. Pienenä harrastus rajoittui lähinnä lukemiseeen, mutta nuoruusiässä harrastus muuttui vähitellen syvällisemmäksi kiinnostukseksi, ja aloin kiinnostua alasta myös piirtäjän näkövinkkelistä katsottuna.

Luin silloin mm. Aku Ankkaa, Tinttiä ja Asterixia, mutta suurin vaikutus piirrostyyliini on ollut Teräsmiehellä ja Mustanaamiolla, noilla klassisilla supersankareilla. Teräsmiehessä minua viehättivät paikoin huikeat kuvakulmat ja action, Mustanaamiossa taas valovarjokontrastien avulla luotu visuaalinen voima sekä koko hahmon mystisyys ja kiehtovuus. (Unelmiini on aina kuulunut olla em. sankarien kaltainen oikeudenmukaisuuden ylläpitäjä riistävässä maailmassa. Muistan ala-luokilta tapauksen, jolloin eräällä välitunnilla menin veljeni Harrin kanssa auttamaan koulukiusaamisen uhriksi joutunutta. No, se unelma on jonkin verran haalistunut.)
 
Hyökkääjät (c) 1988 Timo Kähkönen

 

 

 

Peruskouluaikoinani piirtelin supersankarisarjakuvia, mm. Lumimiestä, jonka toinen minä oli Kainuun Sanomien toimittaja Mikael Metso (vrt. Teräsmies - Clark Kent). Lukioaikoina kesälomaprojektinani oli tieteisseikkailu Hyökkääjät."